הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות 280) גרם) קמח
¾ כוס 75) גרם) אבקת קקאו הולנדי (בחנויות מתמחות)
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית אבקת סודה
¼ כפית מלח
175 גרם חמאה רכה
1 כוס 200) גרם) סוכר
2 ביצים
½1 כפיות תמצית וניל טהור
2/3 כוס 150) מל) שמנת חמוצה
1 כוס 170) גרם) שוקולד צ'יפס
לזיגוג שוקולד לבן:
150 גרם שוקולד לבן משובח, קצוץ דק מאוד
הכלים:
3 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה
אופן ההכנה
העוגיות: מחממים את התנור לחום בינוני 180°c) ).
מנפים ביחד לקערה בינונית את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח ומערבבים.
מקציפים את החמאה עם הסוכר בקערת מיקסר בעזרת הוו השטוח במהירות בינונית כ-2 דקות, עד לקבלת תערובת קלילה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הווניל. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח (ב-3 פעמים) לסירוגין עם השמנת החמוצה (בפעמיים, כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח) ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.
בעזרת כף מניחים על התבניות תלוליות גבוהות של בצק בקוטר כ-4 ס"מ במרווחים של 5 סמ.
אופים את העוגיות כ-11 דקות או עד שלא נשאר סימן של טביעת אצבע כשלוחצים עליהן בעדינות. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת.
הזיגוג: שמים את השוקולד הלבן בקערה בינונית וממיסים מעל סיר עם אדים (בן-מארי) תוך ערבוב מדי פעם. מעבירים לשקית זילוף חד-פעמית קטנה או לשקית ניילון קטנה עם "פסגור". במספריים חותכים חור קטנטן בפינת שקית הזילוף (או בפינת שקית הניילון.( מסדרים את העוגיות המצוננות על רשת לצינון שמתחתיה נייר אלומיניום או אפייה, ומזליפים מעליהן פסים דקים אלכסוניים בתנועה רציפה ימינה ושמאלה. מצננים במקרר לפחות 12 דקות או עד שהשוקולד מתייצב, מוציאים ומאחסנים בקופסה אטומה בין שכבות נייר פרגמנט. ניתן לשמור כמה ימים בקופסה אטומה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון