הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לבצק:
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
¼ כוס (50 גרם) סוכר
1 כוס (140 גרם) קמח
½ כפית תמצית וניל טהור
2 חלמונים
החומרים למלית: (כולם בטמפרטורת החדר)
½1 ק"ג גבינת שמנת (30% שומן)
2 כפיות תמצית וניל טהור
½1 כפיות גרידת לימון
1 כפית גרידת תפוז
1/3 כוס (75 מ"ל) שמנת מתוקה
1/3 כוס (45 גרם) קמח
4 ביצים
3 חלמונים
1 כוס ועוד ½1 כפות (225 גרם) סוכר
הכלים:
תבנית אפייה קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה
1. יממה לפני ההכנה מניחים את הגבינה במסננת צפופה , מניחים במקרר ומנקזים את הגבינה מנוזלים. שימו לב, יש להשתמש רק ב-1.225 ק"ג גבינה מנוקזת.
2. מחממים את התנור לחום בינוני נמוך (150°c).
3. שמים את החמאה עם הסוכר והקמח במיכל מעבד מזון ומעבדים בלחיצות קצובות עד לקבלת תערובת פירורים גסה. מוסיפים את הווניל והחלמונים ומעבדים בקצרה עד קבלת גוש בצק.
4. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית בידיים ומחוררים אותו במזלג. אופים (150°c) כ-20-25 דקות, עד שהבצק מקבל צבע צהוב בהיר.
5. אופן הכנת המלית:
מגבירים את חום התנור לחום בינוני גבוה (190°c).
6. מערבבים את הגבינה עם הווניל והגרידות בקערת המיקסר עם הוו השטוח, במהירות
נמוכה כ-1-2 דקות, רק עד קבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים פנימה את השמנת ומערבלים בקצרה לתערובת אחידה (שימו לב: הקצפת יתר פוגמת במרקם). לבסוף מוסיפים את הקמח בהדרגה.
7. מקציפים את הביצים החלמונים והסוכר, בקערת מיקסר אחרת, במהירות בינונית -
גבוהה 8-10 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מערבבים היטב 1/3 מקציפת הביצים לתערובת הגבינה במרית, ולאחר מכן מקפלים פנימה את הקציפה שנותרה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
8. מעבירים לתבנית עם הבצק ומניחים על תבנית אפייה שטוחה. אופים כ-11 דקות (העוגה תופחת קצת, אינה משחימה ונשארת בהירה). מיד מנמיכים את הטמפרטורה לחום נמוך מאד (100°c , רצוי לפתוח את דלת התנור מעט למשך 30-60 שניות להורדת הטמפרטורה במהירות). אופים עוד כ-40 דקות או יותר, עד שהחלק העליון נראה בהיר ויבש, השוליים יציבים והמרכז רוטט מעט.
9. מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומשאירים את העוגה בתנור עד לצינון מלא. מעבירים סכין קטנה מסביב לשוליים לשחרור , מכסים ומניחים במקרר ללילה.
10. מוציאים מן המקרר כ-20 דקות לפני ההגשה ופורסים בסכין טבולה במים חמים ומנוגבת.
מגיש:
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון