הוראות הכנה
מרכיבים
2.5 כפות חמאה מומסת
250 גרם ביסקוויטים מפוררים
4 כפות סוכר חום
2 ביצים טרופות
500 גרם גבינת שמנת רכה
60 גרם סוכר לבן
1 כפית מיץ לימון
חצי כפית מלח
1 כפית קינמון
חצי כפית אגוז מוסקט
4 כפות מחית מנגו טרי
125 מ"ל שמנת חמוצה
חצי כפית תמצית ווניל
8 פרוסות באורך 5 ס"מ כל אחת של מנגו
אופן ההכנה
מערבבים היטב את החמאה המומסת עם הביסקוויטים ו מחצית מכמות הסוכר החום. מהדקים את התערובת לתחתית של תבנית פאי בקוטר 20 ס"מ. מכניסים למקרר. טורפים יחד את הביצים, הגבינה, הסוכר הלבן, מיץ הלימון והמלח ביחד. טורפים פנימה את מחית המנגו. יוצקים את הבלילה שנוצרה על הקלתית שהוכנסה למקרר. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 20 דקות.
מוציאים מהתנור ומפזרים מעל מחצית מכמות הקינמון ומצננים. טורפים את השמנת החמוצה, שארית הסוכר החום, תמצית הווניל ואגוז המוסקט. מוסיפים פנימה את פרוסות המנגו. יוצקים על העוגה ומחזירים לתנור לחמש עד עשר דקות. מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את שארית הקינמון. מצננים.
מכניסים למקרר לשמונה שעות לפחות לפני ההגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון