הוראות הכנה
מרכיבים
לטורט:
4 ביצים מופרדות
80 גרם סוכר
½1 כפות שמן חמניות
80 גרם זרעי פרג, טחונים טרי
40 גרם קמח תופח
למלית גבינה:
450 גרם גבינה לבנה קלה
4 ביצים שלמות
½1 גביעים שמנת חמוצה
150 גרם סוכר
50 גרם קמח
מעט תמצית וניל
לקישוט:
1 תפוח ירוק פרוס לרוחבו דק מאוד עם הליבה
סוכר חום דמררה
אופן ההכנה
1. מחחמים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערת מיקסר מקציפים חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף מבריק וגמיש.
3. בקערה נפרדת מערבבים קמח תופח ופרג. בקערה נוספת טורפים חלמונים ושמן כ-2 דקות עד שהתערובת בהירה ואוורירית.
4. מקפלים לקצף החלבונים את תערובת הקמח ואת תערובת החלמונים ויוצקים לכל תבנית 2 כפות תערובת. בעזרת גב הכף מורחים שכבה דקה עם דפנות הרינג.
5. אופים 25-30 דקות, מוציאים ומורידים את חום התנור ל-160 מעלות.
6. בקערת מיקסר מערבלים את כל חומרי מלית הגבינה למעט הקמח. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבל עד לקבלת מסה אחידה.
7. יוצקים את תערובת הגבינה לטבעות עד 3/4 מגובה הדפנות ואופים כ-30 דקות. מרכז העוגה צריך להיות רוטט. מקררים למשך הלילה.
8. מחממים תנור ל-200 מעלות.
9. מסדרים את פרוסות התפוחים בתבנית, בוזקים סוכר חום ואופים כ-8 דקות לקבלת ציפוי קרמלי. מסדרים פרוסת תפוח מקורמלת על העוגה. משחררים מהטבעת ומגישים.
מגיש:
מקור: קרין גורן
שתף את המתכון