הוראות הכנה
מרכיבים
1 וחצי כוסות {כ-180 גרם} פירורי ביסקוויט
1 כוס סוכר
חצי כוס חמאה מומסת
680 גרם גבינת שמנת, רצוי בלי חומרים משמרים, בטמפרטורת החדר
4 ביצים
3 כפיות תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 כוסות שמנת חמוצה {כ- 3 מיכלים}
אופן ההכנה
מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות
מערבבים את פירורי הבסיקוויט עם רבע כוס סוכר ועם חמאה מומסת ומשטחים על התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ מכניסים למקרר לצינון בזמן שמכינים את המילוי.
בקערה גדולה מקציפים גבינת שמנת, חצי כוס סוכר, ביצים, שתי כפיות תמצית וניל וקליפת לימון לתערובת חלקה, יוצקים את התערובת לתוך הקלתית ואופים 50 דק' עד שעה, או עד שהגבינה מתייצבת ומתחילה להזהיב. מוציאים מהתנור {ומשאירים אותו פועל} ומקררים כרבע שעה על רשת צינון.
מערבבים ביחד שמנת חמוצה, רבע כוס סוכר וכפית תמצית וניל, ומורחים על העוגה שהתקררה מעט. מחזירים לתנור ל-12 דקות. מקררים לגמרי, מכסים ומכניסים למקרר לשמונה שעות לפחות
מגיש:
מקור: רות ריישול
שתף את המתכון