הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים:
3 מכלים (750 גרם) גבינה לבנה 9%
½ 1 גביעים (375 גרם) שמנת חמוצה
¼ 1 כוסות (250 גרם) סוכר או תחליף סוכר באותה כמות
3 ביצים
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
2 כפיות תמצית וניל
½ כוס + 1 כף (85 גרם) קמח רגיל
1 כוס (120 גרם) צימוקים לבנים (לא חובה)
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית.
2. שמים בקערה גדולה את הגבינה, השמנת, הסוכר או התחליף , הביצים, קליפת
הלימון ותמצית הווניל ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ואת הצימוקים
ומערבבים היטב.
3. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים שעה עד שעה וחצי, עד שהעוגה מתייצבת,
אך עדיין רוטטת במרכזה כשמטלטלים אותה בעדינות. מצננים בטמפרטורת
החדר ומאחסנים במקרר ללילה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון