הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבסיס:
250 גרם פרורי פתי בר אסם
150 גרם חמאה
חומרים למילוי:
2 שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
500 גרם גבינה לבנה 9%
חצי כוס סוכר
חצי כוס חלב
קליפת לימון מגוררת
חצי שקית גלטין (7 גרם)
אופן ההכנה
1. ממיסים את החמאה.מוסיפים את פירורי הפתי בר. מהדקים כ-2/3 לתחתית משומנת ואת השאר שומרים לקישוט.
2. מקציפים את השמנת המתוקה לשמנת יציבה.
3. מערבלים את החלב,הסוכר והגבינה במהירות נמוכה כשתי דקות.מוסיפים את הפודינג ומערבבים עד לתערובת חלקה במהירות גבוהה, תוך כדי הוספת קליפת הלימון.
4. ממיסים את הגלטין במעט מים רותחים ומצננים (בחישה מהירה שלא ישארו גושים וצינון של 2 דקות במקפיא).
מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
5. יוצקים את תערובת הגבינה על הקצפת ומערבבים בזהירות.
6. יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומשטחים. מפזרים את הפירורים שנשארו למעלה.
7. מצננים למספר שעות.
מגיש:
מקור: סטיפס
שתף את המתכון