הוראות הכנה
מרכיבים
חבילת שמנת טופו "טוב משמנת" של טופוטי (350 גרם)
חבילת שמנת מתוקה צמחית (250 מ"ל)
שלושת רבעי כוס סוכר
חצי חבילת ג'לי בזק בטעם לימון (40 גרם)
כפית תמצית וניל
כ 15 ביסקוויטים (תלוי בגודל התבנית)
חצי כוס חלב סויה
אופן ההכנה
מקציפים את השמנת הצמחית בקערה.
שופכים את אבקת הג'לי לקערה עמוקה, מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומערבבים היטב עד שכל האבקה מומסת ומתקבל נוזל שקוף ללא גושים.
מוסיפים מיד (לפני התקרשות הג'לי) את שמנת הטופו ואת הסוכר ומערבבים.
מוסיפים את השמנת המוקצפת ואת תמצית הווניל ומערבבים.
שופכים את חלב הסויה לצלחת שטוחה, וטובלים כל ביסקוויט משני הצדדים עד שהביסקוויט מתרכך אך אינו מתפורר.
מכסים את תחתית תבנית ההגשה בביסקוויטים המרוככים.
שופכים מעל הביסקוויטים את תערובת העוגה ומצננים מספר שעות במקרר.
העוגה צריכה להיות מוגשת קרה מאוד. אם מרקמה לא יציב מספיק, מומלץ להגישה קפואה למחצה. ניתן לוותר על השימוש בג'לי על-ידי הגשת העוגה קפואה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון