הוראות הכנה
מרכיבים
6 גביעי שמנת חמוצה (או 800 גרם גבינת שמנת)
3 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
3/4 כוס סוכר
2 כפות קמח תפוחי אדמה, או קורנפלור
לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים בטעם שוקו
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
קליפת תפוז מגורדת
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
מרפדים מסננת בבד כותנה (חיתול מבד), מערבבים את השמנת ויוצקים לתוך המסננת. מניחים מעל קערה לשלוש שעות לפחות.
מחממים תנור לחום נמוך (100)
טוחנים את חומרי הבסיס במעבד מזון, מרפדים בהם את תחתית תבנית עגולה (26) ומהדקים.
בוחשים את החלמונים עם גבינת השמנת, הסוכר וקמח התפוח אדמה או הקורנפלור לתערובת חלקה.
מקציפים את החלבונים לקצף גמיש, מקפלים לתוך תערובת הגבינה ויוצקים מעל שכבת הבסיס.
מכניסים לתנור ואופים כשלוש שעות.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור כשלוש שעות נוספות עד שהיא מתקררת לגמרי.
ב-ה-נ-א-ה!
מגיש:
מקור: גורמה
שתף את המתכון