הוראות הכנה
מרכיבים
לבסיס העוגה:
1 כוס פירורי עוגיות יין של פסח
100 גרם חמאה מומסת או מחמאה
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
לגלידה:
2 שמנת מתוקה
2 שקיות סוכר וניל
8 כפות סוכר
2 כוסות תותים
לקישוט:
תותים פרוסים
אופן ההכנה
לבסיס:ממיסים את החמאה ומערבבים עם עוגיות היין והאגוזים
לוקחים תבנית עגולה חד פעמית ומשטחים עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא.
לגלידה:במעבד מזון שמים את התותים+2 כפות סוכר בלבד ומרסקים לתערובת חלקה.
מקציפים את השמנת עם הסוכר שנשאר +2 סוכר וניל לקצפת יציבה
מקפלים פנימה את רסק התותים אל הקצפת בתנועת עטיפה עד שהוא עורבב היטב.
משטחים על הבסיס המוקפא עוטפים בניילון נצמד ושמים במקפיא עד לאכילה
10 דקות לפני האכילה מוציאים מקשטים בפרוסות התותים ומגישים....
ניתן לעשות את זה גם עם מנגו (ופירורי ביסקויטים יחליפו את עוגיות הפסח בשאר ימות השנה)
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון