הוראות הכנה
מרכיבים
לשכבות הטורט:
150 גר' חמאה
30 גר' סוכר
מעט מלח
מעט תמצית וניל
5 חלמונים
5 חלבונים
100 גר' סוכר
100 גר' קמח
לגנאש:
300 גר' שמנת מתוקה
500 גר' שוקולד מריר מומס
לציפוי:
200 גר' שמנת מתוקה
200 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה
אופן ההכנת הטורט:
1. מקציפים חמאה, סוכר וחומרי טעם לקצף יפה ואוורירי. מוסיפים חלמונים אחד אחד וממשיכים להקציף.
2. מקציפים חלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. מקפלים את קצף החלבונים לתוך קציפת החלמון ומוסיפים בקיפול את הקמח.
3. משמנים ומקמחים קלות 5 מגשי אפיה.
4. מורחים שכבה דקה של בלילה על כל מגש (אפשר גם על נייר אפיה).
5. אופים ב-170 מעלות כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב. משחררים עם סכין ומניחים בצד.
הכנת הגנאש:
מרתיחים את השמנת ומוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב ומצננים. כשהגנאש מתחיל להסמיך, מורחים אותו בין שכבות הטורט האפויות ומקררים.
הרכבת העוגה:
1. מרתיחים שמנת ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס.
2. חותכים את הדובוש לפסים ברוחב של 10 ס"מ עם סכין חמה ואז לרוחב באלכסון ליצירת עוגה משולשת וארוכה. יוצקים למעלה את הציפוי ומורחים אותו על העוגה.
מגיש:
מקור: באדיבות הנס ברטלה, שף קונדיטור, קונדיטורית גאיה ברטלה
שתף את המתכון