חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת דובוש (Dobos Torta)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

וריאציה שוקולדית במיוחד לעוגת השכבות ההונגרית הקלאסית. העוגה מורכבת משכבות של טורט, כשביניהן מילוי גנאש שוקולד מריר, ולבסוף מצופה בציפוי שוקולד ושמנת. הסוד: כמה שיותר שכבות דקות - ככה יותר טוב
עוגת דובוש (Dobos Torta)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

וריאציה שוקולדית במיוחד לעוגת השכבות ההונגרית הקלאסית. העוגה מורכבת משכבות של טורט, כשביניהן מילוי גנאש שוקולד מריר, ולבסוף מצופה בציפוי שוקולד ושמנת. הסוד: כמה שיותר שכבות דקות - ככה יותר טוב
הוראות הכנה
מרכיבים
לשכבות הטורט:
150 גר' חמאה
30 גר' סוכר
מעט מלח
מעט תמצית וניל
5 חלמונים
5 חלבונים
100 גר' סוכר
100 גר' קמח
לגנאש:
300 גר' שמנת מתוקה
500 גר' שוקולד מריר מומס
לציפוי:
200 גר' שמנת מתוקה
200 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה
אופן ההכנת הטורט:
1. מקציפים חמאה, סוכר וחומרי טעם לקצף יפה ואוורירי. מוסיפים חלמונים אחד אחד וממשיכים להקציף.
2. מקציפים חלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. מקפלים את קצף החלבונים לתוך קציפת החלמון ומוסיפים בקיפול את הקמח.
3. משמנים ומקמחים קלות 5 מגשי אפיה.
4. מורחים שכבה דקה של בלילה על כל מגש (אפשר גם על נייר אפיה).
5. אופים ב-170 מעלות כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב. משחררים עם סכין ומניחים בצד.
הכנת הגנאש:
מרתיחים את השמנת ומוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב ומצננים. כשהגנאש מתחיל להסמיך, מורחים אותו בין שכבות הטורט האפויות ומקררים.
הרכבת העוגה:
1. מרתיחים שמנת ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס.
2. חותכים את הדובוש לפסים ברוחב של 10 ס"מ עם סכין חמה ואז לרוחב באלכסון ליצירת עוגה משולשת וארוכה. יוצקים למעלה את הציפוי ומורחים אותו על העוגה.
מגיש: יוסף ל
מקור: באדיבות הנס ברטלה, שף קונדיטור, קונדיטורית גאיה ברטלה
שתף את המתכון