חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת טורט שוקולד וחלבה - של הנס ברטלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה סופנית מורכבת מעט אבל די קלה להכנה ופשוט מדהימה
עוגת טורט שוקולד וחלבה - של הנס ברטלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה סופנית מורכבת מעט אבל די קלה להכנה ופשוט מדהימה
הוראות הכנה
מרכיבים
לעוגה בקוטר 24 ס"מ:
למילוי גנאש:
300 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד מריר קצוץ
למילוי חלבה:
4 חלמונים
20 גרם פודינג וניל
100 גרם חמאה
100 מ"ל סירופ סוכר (יחס 1:1 של מים וסוכר)
11/2 כפות ברנדי
150 גרם חלבה גולמית מרוסקת
300 גרם קצפת
לציפוי גנאש:
80 גרם שוקולד מריר
80 גרם שמנת מתוקה
חומרים לתחתית הז'פונז:
7 חלבונים
300 גרם סוכר
50 גרם קמח
150 גרם שקדים טחונים
מעט קינמון טחון
מעט סוכר וניל
1 תחתית טורט שוקולד (1/4 מטורט שוקולד רגיל)
1 תחתית ז'פונז
מעט שוקולד לבן מומס לקישוט
אופן ההכנה
1.מכינים מילוי גנאש:
מרתיחים את השמנת, יוצקים פנימה שוקולד, מערבבים ומקררים שעתיים.
מתחילים להכין את מילוי החלבה: מקציפים חלמונים עם אבקת פודינג לקצף חזק. מוסיפים בהדרגה קוביות חמאה, ממשיכים להקציף במהירות בינונית. שומרים בצד.
מוציאים את הגנאש מהמקרר ומקציפים.
2.מרכיבים את העוגה: מניחים בתחתית של תבנית קפיצית את טורט השוקולד. מרטיבים בסירופ סוכר+ברנדי.
3.יוצקים מעל את הגנאש המוקצף, מחליקים ומניחים תחתית ז''פונז.
4.מקפלים לתערובת החמאה והחלמונים את החלבה והקצפת ויוצקים מעל הז''פונז.
מחליקים היטב ומקפיאים.
5.מכינים את ציפוי הגנאש כפי שהוסבר בתחילת המתכון.
6.יוצקים את הגנאש על העוגה הקפואה, מחליקים. בעזרת שקית נייר מזלפים
נקודות של שוקולד לבן על פני הציפוי, ובעזקת קיסם יוצרים את העיטורים.
מקפיאים שוב.
7.לתחתית הז''פונז:
מקציפים 7 חלבונים, מוסיפים בהדרגה 300 גרם סוכר ומקציפים לקצף יציב. מקפלים פנימה
150 גרם שקדים טחונים+50 גרם קמח+מעט קינמון. מעבירים את הקצף לשק זילוף
עם צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ, ומזלפים על ניר אפיה תחתיות בקוטר הרצוי בצורת ספירלה.
אופים 20 דקות בחום של 180 מעלות.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון