הוראות הכנה
מרכיבים
5 ביצים מופרדות
½1 כוסות סוכר
½1 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
150 גרם שבבי קוקוס
200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
מקציפים את החלבונים עם ½1 כוסות סוכר ותמצית וניל לקבלת קצף נוקשה ומבריק. מקפלים פנימה את הקוקוס ומעבירים לתבנית אפייה משומנת (קוטר 26). אופים כ-20 דקות בחום של 180 מעלות או עד שהחלק העליון התקשה מעט והשחים קלות. מוציאים מהתנור ומצננים.
מקציפים את השמנת עם יתרת הסוכר לקצף יציב ושומרים במקום קריר. ממיסים את השוקולד באמבט כפול. לאחר שנמס מוסיפים את החלבונים וטורפים יחד (נזהרים שלא ליצור חביתיות שוקולד). מקפלים את השוקולד היטב לקצפת ויוצקים על תחתית הקוקוס המצוננת. מכניסים למקרר ללילה.
מגישים קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון