חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מחית ערמונים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה חלבית כשרה לפסח.
עוגת מחית ערמונים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה חלבית כשרה לפסח.
הוראות הכנה
מרכיבים
375 גרם מחית ערמונים (קונים במעדניות או בסופר בצנצנות או בקופסאות)
125 גרם חמאה חתוכה לקוביות
250 גרם שוקולד מריר משובח מומס
6 ביצים מופרדות
1/3 כוס סוכר לבן
טיפטיפה מלח
3 כפות סוכר חום
תבנית קפיצית
אפשר להוסיף לתערובת 1 כפית תמצית וניל ו-1 כף רום
להגשה: אבקת סוכר
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות צלסיוס.
2. מערבלים במעבד מזון את הערמונים והחמאה, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד המומס (אם רוצים, מוסיפים וניל ורום. לטעמי לא כדאי להוסיף אם השתמשתם בשוקולד משובח). כשמתקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני, תוך כדי ערבול.
3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר הלבן והמלח עד שמתקבל קצף. מוסיפים את הסוכר החום, מערבלים כדקה ומפסיקים להקציף.
4. מקפלים שליש מהקצף בתערובת השוקולד. עכשיו התערובת אוורירית יותר וקל לקפל לתוכה את שאר הקצף.
5. מורחים בחמאה את התבנית, זורים עליה סוכר לבן ומנערים את שארית הסוכר לכיור. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 45-40 דקות. הכיסוי נסדק ונראה יבש, אבל לעוגה עצמה יש מרקם מאוד רך, מיוחד וכובש. אין צורך לבדוק עם קיסם, כי זה שובר את הקרום.
6. משהים בתבנית 20 דקות לפני שמשחררים את הקפיץ. לפני ההגשה, זורים על העוגה אבקת סוכר
הערות:
אני השתמשתי בשתי חפיסות של מחית ערמונים הונגרית במשקל כולל של 400 גר' וב-150 גר' חמאה.
אפיתי בתבנית קפיצית מס' 24 ולאחר האפיה הפרדתי בזהירות בעזרת סכין חדה את שולי העוגה העליונים מהדפנות.
על הגבעה שנוצרה על העוגה הנחתי מגבת נקיה ובזהירות בעזרת כף יד פרוסה לחצתי מעט וישרתי את פני העוגה. (זאת עצה שטובה לגבי כל עוגה שרוצים לישר את פניה.)
חיכיתי שהעוגה תתקרר לחלוטין וחלצתי אותה מהתבנית. הפכתי אותה כאשר החלק התחתון הפך להיות לחלק העליון של העוגה.
הכנתי "גנאש" משמנת מתוקה אחת שחיממתי והמסתי בתוכה 200 גר' שוקולד מריר משובח וכפית תמצית רום.
שמתי על העוגה מסביב שקף וסגרתי חזרה את העוגה עם הדפנות הקפיציים של התבנית (כאשר החלק התחתון של העוגה הפך כעת להיות עליון והוא חלק ויפה...).
שפכתי את ה"גנאש" החמים מהמרכז כלפי השוליים תוך טלטול עדין וכיסוי מוחלט של פני העוגה.
העוגה נשלחה למקרר ל-24 שעות ולאחר חילוצה וקילוף השקף פיזרתי עליה קקאו הולנדי משובח.
עוגה נפלאה ועשירה לפסח ולכל עונות השנה.
אפשר לוותר על שלב השקף וגם על שלב הגנאש ועדיין תהיה עוגה טעימה מאד.
מגיש: amitsur
מקור: שרי אנסקי
שתף את המתכון