הוראות הכנה
מרכיבים
3 יחידות מנגו, אפילו רצוי שיהיה רך מדי לאכילה
2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
כפית וחצי אבקת סודה לשתייה
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר (אם אין סוכר חום, תשימו כוס וחצי סוכר לבן)
1 כפית קינמון
3 ביצים
100 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה, רכה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס קוקוס
1/2 כוס אגוזים מכל סוג (לא חובה)
2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
אופן ההכנה
1. קולפים את המנגו וחותכים לקוביות קטנות (איך קולפים מנגו? שתי שיטות: חותכים חריץ קטן בקליפה ומקלפים את הקליפה, או שחותכים ממנו כיפות ומוציאים את התוכן עם כף. חותכים גם את כל הפרי שמסביב לגרעין).
2. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את התבניות.
3. מקציפים במיקסר (או במיקסר יד) חמאה/מרגרינה ו-2 סוגי סוכר, עד שמתקבלת קציפה בהירה ואוורירית. מוסיפים בהדרגה תוך הקצפה, את הביצים (אחת-אחת), שמן, קוקוס, קינמון, אבקת סודה לשתייה ולבסוף קמח ומנגו. מקציפים רק עד שהתערובת אחידה. אם רוצים, מוסיפים אגוזים ומערבבים קצרות.
4. מחלקים את התערובת בין התבניות. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, או עד שהעוגות שחומות ויציבות למגע, וקיסם הננעץ בהן יוצא יבש. מצננים לחלוטין (העוגות מתפרקות כשהן חמות).
5. בתיאבון!!!!!!.
מגיש:
מקור: סמדר ולטר
שתף את המתכון