הוראות הכנה
מרכיבים
לעוגה בקוטר 20 ס"מ:
לתחתיות ולציפוי מרנג:
5 חלבונים
380 גרם סוכר (31/2 כוסות)
1 כף אבקת קקאו
למילוי העוגה:
250 גרם מחית ערמונים בסיסית
11/2 כפות שרי ברנדי או קירשוואסר
50 גרם קצפת
1/3 כוס חלב
1 כפית אבקת קקאו
1 כפית מחוקה אבקת ג'לטין
2 חלמונים
120 גרם שוקולד מריר מומס
11/2 כפות קוניאק
250 גרם שמנת מוקצפת
אופן ההכנה
1.על אמבט אדים (בין-מרי), מקציפים לקצף יציב את החלבון והסוכר.
2.מכניסים לשק זילוף עם צנטר משונן מזלפים רשת בקוטר העוגה על נייר אפיה.
מזלפים עוד 2 פסים שאורכם כ-40 ס"מ, והם ישמשו בשלב מאוחר יותר לעיטור
הדפנות של העוגה.
3.מוסיפים ליתרת המרנג את אבקת הקקאו מערבבים ומזלפים 2 תחתיות עגולות
בקוטר העוגה על נייר אפיה בעובי של 1 ס"מ או חצי.
4.אופים את התחתיות ואת רשת המרנג בתנור מחומם מראש ל-120 מעלות במשך 50
דקות. מניחים להתייבש בתנור מכובה במשך שעה נוספת. מצננים.
לעוגה:
1.מניחים תחתית מרנג שוקולד בתחתית העוגה, וסוגרים את טבעת התבנית מסביב.
2.מקציפים חלמונים, מרתיחים חלב, קקאו, מורידים את החלב מהאש, מוסיפים
אבקת ג'לטין, מערבבים היטב ויוצקים את החלב לתוך קציפת החלמונים.
ממשיכים לערבב עוד 2 דקות.
3.יוצקים את תערובת החלב והחלמונים לתוך השוקולד המומס יחד עם הקוניאק.
ומצננים.
4.מערבבים את תערובת השוקולד, מקפלים פנימה את השמנת ויוצקים לתוך טבעת
העוגה, מכסים בתחתית מרנג שוקולד. מקפיאים שעה אחת.
5.מוסיפים את השרי ברנדי לתוך מחית הערמונים ומערבבים. מורחים על התחתית
שכבה אחידה.
6.משחררים מהטבעת, מורחים 50 גרם קצפת על הדפנות והחלק העליון. מניחים את
הרשת ממרנג לבן, מקצצים את 2 פסי המרנג הלבן לפרורים ומדביקים מסביב
לעוגה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון