חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מרנג במילוי קרם ערמונים "טירול" של הנס ברטלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מעין עוגת מוס ומרנג מדהימה
עוגת מרנג במילוי קרם ערמונים "טירול" של הנס ברטלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מעין עוגת מוס ומרנג מדהימה
הוראות הכנה
מרכיבים
לעוגה בקוטר 20 ס"מ:
לתחתיות ולציפוי מרנג:
5 חלבונים
380 גרם סוכר (31/2 כוסות)
1 כף אבקת קקאו
למילוי העוגה:
250 גרם מחית ערמונים בסיסית
11/2 כפות שרי ברנדי או קירשוואסר
50 גרם קצפת
1/3 כוס חלב
1 כפית אבקת קקאו
1 כפית מחוקה אבקת ג'לטין
2 חלמונים
120 גרם שוקולד מריר מומס
11/2 כפות קוניאק
250 גרם שמנת מוקצפת
אופן ההכנה
1.על אמבט אדים (בין-מרי), מקציפים לקצף יציב את החלבון והסוכר.
2.מכניסים לשק זילוף עם צנטר משונן מזלפים רשת בקוטר העוגה על נייר אפיה.
מזלפים עוד 2 פסים שאורכם כ-40 ס"מ, והם ישמשו בשלב מאוחר יותר לעיטור
הדפנות של העוגה.
3.מוסיפים ליתרת המרנג את אבקת הקקאו מערבבים ומזלפים 2 תחתיות עגולות
בקוטר העוגה על נייר אפיה בעובי של 1 ס"מ או חצי.
4.אופים את התחתיות ואת רשת המרנג בתנור מחומם מראש ל-120 מעלות במשך 50
דקות. מניחים להתייבש בתנור מכובה במשך שעה נוספת. מצננים.
לעוגה:
1.מניחים תחתית מרנג שוקולד בתחתית העוגה, וסוגרים את טבעת התבנית מסביב.
2.מקציפים חלמונים, מרתיחים חלב, קקאו, מורידים את החלב מהאש, מוסיפים
אבקת ג'לטין, מערבבים היטב ויוצקים את החלב לתוך קציפת החלמונים.
ממשיכים לערבב עוד 2 דקות.
3.יוצקים את תערובת החלב והחלמונים לתוך השוקולד המומס יחד עם הקוניאק.
ומצננים.
4.מערבבים את תערובת השוקולד, מקפלים פנימה את השמנת ויוצקים לתוך טבעת
העוגה, מכסים בתחתית מרנג שוקולד. מקפיאים שעה אחת.
5.מוסיפים את השרי ברנדי לתוך מחית הערמונים ומערבבים. מורחים על התחתית
שכבה אחידה.
6.משחררים מהטבעת, מורחים 50 גרם קצפת על הדפנות והחלק העליון. מניחים את
הרשת ממרנג לבן, מקצצים את 2 פסי המרנג הלבן לפרורים ומדביקים מסביב
לעוגה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון