חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת משמש או שזיפים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת מישמש מהספר של אהרוני . עוגה אפויה המוגשת עם רוטב חם ושמנת חמוצה
עוגת משמש או שזיפים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת מישמש מהספר של אהרוני . עוגה אפויה המוגשת עם רוטב חם ושמנת חמוצה
הוראות הכנה
מרכיבים
12 שזיפים גדולים ויפים, חצויים לאורכם ומגולענים
18-20 מישמשים מגולענים
3 כפות סוכר
2 כפות ברנדי
3 ביצים
3/4 כוסות סוכר
200 גרם חמאה רכה וחתוכה לקוביות
1 גביע שמנת חמוצה
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון גדול
1חבילה (350 גרם) קמח תופח
חמאה וסוכר לתבנית
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה
1 מערבבים בקערה את השזיפים/מישמשים עם הסוכר והברנדי, ומשהים כחצי שעה.
2 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר, ומקציפים מעט. מוסיפים את החמאה בהדרגה, עד שכולה נבלעת בבלילה.
מוסיפים את השמנת, מיץ הלימון וקליפת הלימון, ורק בסוף, לערבול קצר ביותר, את הקמח.
3 משמנים את התבנית בחמאה, מפזרים בה סוכר ומטלטלים אותה עד שהיא מצופה כולה בסוכר. יוצקים פנימה את הבלילה, עורכים מעל את
חצאי השזיפים / מישמשם בצורה נאה, ומפזרים מעל מעט סוכר. אופים כ-50 דקות.
העוגה טובה מאוד גם עם דובדבנים בשלים ומגולענים .
מגיש: שפיר
מקור: אהרוני
שתף את המתכון