הוראות הכנה
מרכיבים
בצק עלים לקרם-שניט
400 גר קמח
1 כוס מים קרים
50 גר חמאה
1 כפית מלח, מחוקה
1/2 כפית סוכר
1 כף חומץ
250 גר חמאה לקיפול
מלית לקרם-שניט:
2 מיכלי שמנת מתוקה
2ו-1/2 כוסות חלב
2 חב אינסטנט פודינג, וניל
אופן ההכנה
בצק עלים לקרם-שניט:
1.מכניסים לקערת המיקסר את כל המצרכים ולשים בעזרת וו לישה במהירות איטית
עד קבלת בצק אחיד.
2.עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כ-1/2 שעה.
3.מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי של 1 ס"מ ומניחים את החמאה, כשהיא
מכסה 2/3 משטח המלבן.
4.את ה-1/3 משטח הבצק שלא מכוסה בחמאה, מקפלים על החלק שמעליו החמאה
ואת היתרה מקפלים מעל בחזרה, כך שנוצר מלבן קטן יותר ולא רואים את החמאה
מבחוץ.
קיפולים :
5.את הבצק מקפלים עוד 3 פעמים באופן זהה, כשבתחילת כל קיפול, מרדדים את
הבצק למלבן ומקפלים באופן זהה 1/3 ל-2/3 ולבסוף סוגרים למלבן קטן יותר.
**בין קיפול לקיפול יש להכניס למקרר למשך 1/2 שעה.
6.את הבצק מחלקים ל-3 חלקים שווים (או ל-2, זאת לפי בחירה), ומרדדים כל
חלק לעלה בעובי של עד 1/2 ס"מ.
7.מניחים את עלה הבצק ע"ג תבנית אפייה שאותה יש להבריש במעט מים בפינות
ואופים בטמפ' של 180 מעלות למשך כ-40 דקות.
מלית לקרם-שניט:
1.מכניסים לקערת המיקסר את השמנת המתוקה והחלב ומיד לפני תחילת ההקצפה,
את האינסטנט פודינג ומתחילים להקציף במהירות בינונית במשך 2-3 דקות עד
קבלת קצף יציב.
הרכבת העוגה
מניחים עלה של בצק עלים אפוי על השולחן, מעליו שכבה של קרם (מחצית מהכמות), עוד עלה, לוחצים מעט, ממלאים בשאר כמות הקרם ובסוף עלה אחרון.
בוזקים מעל אבקת סוכר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון