חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת סולת של אמא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת סולת של אמא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
6 ביצים
1/3 1 כוס סוכר
2 אבקת אפיה
1 אבקת וניל
3/4 כוס שמן
1/2 קג' סולת דק
1/2 כוס מים
שקדים קלופים שלמים לקישוט
סירופ מ-1 כוס סוכר 1/3 2 כוסות מים ומיץ לימון
אופן ההכנה
להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב. את החלמונים לערבב עם שאר החומרים את הסולת רק בסוף להוסיף את העיסה לחבונים ולצקת לתבנית מרובעת לנעוץ שקדים במרחק של 4 סמ' ולאפות בחום בינוני כ-50 דקות,
בינתיים לבשל את הסירופ לסירופ דליל ולצנן. כ-5 דקות לפני סוף האפיה יש לצקת את הסירופ על העוגה לחתוך למעויינים ולהמשיך לאפות כ-7 דקות.
מגיש: עדנה10
מקור:
שתף את המתכון