הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם קמח מנופה
4 ביצים מופרדות
100 גרם סוכר
מעט קינמון טחון
לסירופ: חצי כוס סוכר
2 כפות דבש
שמינית כפית קינמון טחון
קליפת תפוז מגוררת
40 מ"ל ברנדי
100 מ"ל ליקר שרי
אופן ההכנה
מרתיחים את הסוכר לסירופ עם הדבש, הקינמון וקליפת הלימון תוך כדי ערבוב מתמיד. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הברנדי וליקר השרי. מצננים.
טורפים את החלמונים עם סירופ הדבש (משאירים מעט סירופ בצד) מעל סיר כפול (בן-מרי) לקבלת קרם מעובה. מסירים מהאש. מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה ומוסיפים לקרם החלמונים. מוסיפים את הקמח ובעזרת מטרף ידני בזהירות מערבבים את כל המסה. משטחים את התערובת על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 10 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים פוך על מגבת לחה. מקלפים את נייר האפייה. מפזרים את מעט הסירופ שנותר (ליצירת לחות קלה) וזורים מעט קינמון מלמעלה. חותכים לריבועים אישיים בגול של 5 סמ"ר ומגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון