חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת פירות יבשים מיוחדת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הערות: עוגה לחה, טעימה מאוד, מבושמת בברנדי וגדושה בצימוקים, קליפות הדרים מסוכרות, דובדבנים ותמרים עם המון אגוזים. מתאימה לכל עת, ובמיוחד לט"ו בשבט. כשהיא עטופה ביריעת ניילון, העוגה נשמרת מצוין בחוץ, במקום קריר, במשך כמה ימים
עוגת פירות יבשים מיוחדת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הערות: עוגה לחה, טעימה מאוד, מבושמת בברנדי וגדושה בצימוקים, קליפות הדרים מסוכרות, דובדבנים ותמרים עם המון אגוזים. מתאימה לכל עת, ובמיוחד לט"ו בשבט. כשהיא עטופה ביריעת ניילון, העוגה נשמרת מצוין בחוץ, במקום קריר, במשך כמה ימים
הוראות הכנה
מרכיבים
125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/3 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
1/2 כפית תמצית וניל
2 ביצים
1 חלמון
1 כף ברנדי
3/4 כוס קמח
1/4 כפית אבקת אפייה
1 כוס צימוקים כהים
1/3 כוס קליפות הדרים מסוכרות, קצוצות
1/4 כוס דובדבנים מסוכרים, חצויים
1/4 כוס תמרים יבשים, קצוצים (אפשרות נוספת: ג´ינג´ר מסוכר, משמשים או שזיפים יבשים קצוצים)
½1 כוסות אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים גס
3 כפות ברנדי להברשה
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס). משמנים ומרפדים תבנית ל"אינגליש קייק" באורך כ 24 ס"מ, במלבן נייר אפייה בתחתית, משומן אף הוא.
2. בקערת מערבל מקציפים יחד את החמאה, הסוכר, המלח והווניל, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3. בקערה קטנה מקציפים קלות את הביצים והחלמון בעזרת מזלג. במהירות נמוכה יוצקים את הביצים לתוך תערובת החמאה ב 4 פעמים. מוסיפים את הברנדי.
4. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה פעמיים. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה והביצים, ומקציפים בקצרה רק עד שהתערובת מתאחדת.
5. מקפלים פנימה את הפירות היבשים ואת האגוזים בעזרת מרית.
6. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים. אופים כ55-50- דקות עד שמרכז העוגה יציב, וקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי.
7. מצננים את התבנית על רשת במשך כ10-5- דקות. לאחר מכן הופכים, מסירים את התבנית והנייר, וממשיכים לצנן צינון מלא על הרשת. מברישים 3 כפות ברנדי מעל העוגה ועל צידיה בעודה חמה.
מגיש: lee75
מקור: רוני ונציה
שתף את המתכון