חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת פצפוצי אורז ותמרים ללא אפייה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ריבועים פריכים וקלים מאוד להכנה
עוגת פצפוצי אורז ותמרים ללא אפייה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ריבועים פריכים וקלים מאוד להכנה
הוראות הכנה
מרכיבים
לשתי תבניות בגודל 30X40 ס"מ
500 גרם תמרים ללא חרצנים ( מגיעים באריזת ואקום)
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר
500 גרם פצפוצי אורז
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
4 כפות קוקוס טחון
אופן ההכנה
בסיר גדול מחממים את התמרים, החמאה והסוכר, תוך ערבוב עד לקבלת עיסה אחידה.
מורידים מהאש ומערבבים פנימה פצפוצי האורז וקליפת הלימון המגוררת.
בוזקים מחצית מהקוקוס הטחון על תחתית התבנית, ומשטחים מעליו את תערובת פצפוצי האורז
מהדקים היטב, חזק ככל האפשר ( רצוי בעזרת קרש חיתוך הקטן במעט מגודל התבנית) כדי שהעוגה לא תתפורר בהגשה.
מפזרים מעל העוגה את יתרת הקוקוס הטחון ומקררים כמה שעות במקרר.
אפשר גם להקפיא
להגשה: חותכים את העוגה לריבועים או למעוינים, מעבירים לעטרות נייר ( מנג'טים)
מגיש: שרון שני
מקור: דורעם גונט
שתף את המתכון