הוראות הכנה
מרכיבים
7 ביצים מס 1 מופרדות לחלבונים וחלמונים
200 גר שוקולד מריר
1 כפית נס-קפה
1 כף קמח מצה
1 כף אגוזי מלך קצוצים
1 כוס סוכר
קרם קפה
רשימת חומרים:
2 מיכלים שמנת מתוקה
125 גר שוקולד לבן
1 כפית מחוקה "נס קפה",
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל 170 מ"צ.
להמיס שוקולד מריר, להוסיף את הנס-קפה, קמח מצה ואגוזי מלך ולערבב.
מקציפים חלמונים (צהובים) עם חצי מכמות הסוכר למשך 5 דקות עד קבלת קצף בהיר מאוד.
מקציפים את החלבונים וחצי מכמות הסוכר הנותרת, לקצף יציב.
יוצקים את השוקולד והחלמונים לתוך קצף החלבונים ומקפלים בעזרת מרית, עד קבלת מרקם אחיד.
יוצקים את תערובת העוגה לתבנית אפייה קפיצית מס' 26.
אופים ב-170 מעלות עד 40 דקות.
מקררים לטמפ' החדר.
קרם קפה:
מרתיחים 1 מיכל שמנת מתוקה ויוצקים לתוך קערה המכילה את 125 גר' שוקולד הלבן.
מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד ומכניסים למקרר למשך 1/2 שעה.
מקציפים את מיכל שמנת מתוקה הנוסף, עם 1 כפית נס קפה וקערת השוקולד שהתקררה, עד קבלת קציפה יציבה.
את הקציפה יוצקים לתוך תבנית עוגת השוקולד וממלאים עד קצה גובה התבנית.
מכניסים למקרר.
קשוט:
טוחנים 100 גר' אגוזי מלך במעבד מזון עד קבלת מקרם פירורי.
מפזרים את האגוזים על העוגה מלמעלה
מגיש:
מקור: מיקי שמו
שתף את המתכון