הוראות הכנה
מרכיבים
½1 כוסות סוכר חום
2 כוסות שקדים טחונים
4 כפות קמח סויה או קמח מלא
4 ביצים
לקרם :
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות דבש
½1 כוסות חלב שקדים או חלב סויה
1 כף טחינה גולמית
3 כפות קוקוס לקישוט
שמן לשימון התבנית
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180°c.
מקציפים את הביצים והסוכר החום במיקסר עד קבלת גוון בהיר [ כ 8 דקות].
מוסיפים לקצף, תוך קיפול עדין, את השקדים הטחונים וקמח הסויה עד קבלת תערובת אחידה .
משטחים את התערובת בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה משומן היטב ואופים כ-25 דקות עד הזהבה וקיסם נקי .
הופכים את העוגה על משטח עבודה בזהירות ומסירים את נייר האפיה.
מצננים .
שמים את מרכיבי הקרם בסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית תוך בחישה עד קבלת קרם אחיד
מצננים כשעה .
להרכבת העוגה חותכים את העוגה לשלושה מלבנים שווים בגודלם מניחים מלבן אחד על צלחת הגשה מורחים שליש מהקרם מפזרים מעט קוקוס ומוסיפים מלבן מעל הפעולה חוזרת
מעל לכל השכבות והקרם מפזרים קוקוס בנדיבות .
מקררים במקרר למשך שעה ומגישים
בתיאבון!
מגיש:
מקור: אליזבט קמור
שתף את המתכון