הוראות הכנה
מרכיבים
110 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה
85 גרם מרגרינה/ חמאה
¾ כוס קפה שחור חזק
2 כפות "גרנד מרנייה"
¾ כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
½ כפית סודה לשתיה
¼ כפית מלח
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-150°c.
משמנים ומקמחים תבנית לחם בגודל 23X13 ס"מ.
מערבבים את השוקולד, החמאה/ מרגרינה, בסיר כפול או בסיר כבד מאוד ומערבבים בהתמדה על חום נמוך עד שהתערובת נמסה.
מניחים לתערובת להתקרר כ-15 ד', ואז מוסיפים את ה"גרנד מרנייה", הסוכר, הביצה, הווניל, ובוחשים היטב.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הסודה לשתיה, והמלח ומוסיפים לתערובת השוקולד. שופכים את התערובת המשולבת לתבנית ואופים כ- 30- 40 ד' או עד שקיסם הנתקע במרכז העוגה יוצא נקי.
מגיש:
מקור: רות ריישול
שתף את המתכון