הוראות הכנה
מרכיבים
200 גר' שוקולד מריר
2/3 כוס סוכר
1 כף קוניאק (אפשר רום או כל משקה אלכוהולי 40%)
6 ביצים
100 גר' מרגרינה לאכילה (ללא מלח) או חמאה
1 כוס אגוזי מלך מפוררים לחתיכות קטנות
תבנית בינונית
אופן ההכנה
מפרידים חלבונים מהחלמונים. מערבבים את כל החלמונים עם חצי מכמות הסוכר ומרגרינה רכה (לא מומסת לגמרי) עד שמתקבלת עיסה אחידה. עדיף את כל הערבובים לעשות בעזרת מקציף חשמלי.
את השוקולד ממיסים בסיר קטן (אפשר על אש קטנה ואפשר בתוך סיר מים נוסף). מוסיפים לעיסה ומערבבים היטב.
מוסיפים קוניאק ואגוזים מרוסקים, ועוד פעם מערבבים, הפעם בעזרת כף.
מקציפים חלבונים עם הסוכר שנותר, ובאיטיות מקפלים לתוך העיסה. שומרים במקרר כוס-כוס וחצי של התערובת, את השאר שמים בתבנית בינונית ואופים בתנור בחום של 150-175 מעלות (תלוי בתנור) למשך 45 דקות. לאחר האפיה נותנים לעוגה להתקרר ואז מורחים מעל את התערובת ששמרנו בצד.... מקררים עוד קצת ובתאבון! 🙂
מגיש:
מקור: אמא שלי
שתף את המתכון