חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שוקולד על בסיס אגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שוקולד על בסיס אגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם אגוזי מלך מרוסקים
100 גרם אגוזי פקאן מרוסקים
150 גרם ביסקוויטים מרוסקים
6 ביצים מופרדות
1 כף מים
מיץ מלימון אחד
1 כפית סודה לשתיה (אבקה)
1 כוס סוכר
100 גרם שוקולד מריר
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית נס קפה
1 כף ליקר שוקולד
1 כף סוכר
סירופ שוקולד
אופן ההכנה
בסיר קטן שמים את השוקולד המריר יחד עם השמנת המתוקה וממיסים לאט את השוקולד תוך כדי בחישה רצופה. מוסיפים את כף הסוכר, ליקר השוקולד והקפה ומחממים תוך כדי בחישה רצופה על סף הרתיחה, אך לא מביאים לידי רתיחה. כאשר מתחיל לבעבע מורידים מן האש, מצננים ומכניסים למקרר ללילה אחד. ביום לאחר מכן מקציפים לקצפת יציבה ומחזירים למקרר עד להשלמת הכנת כל העוגה.
בקערה מקציפים את החלמונים יחד עם מחצית כמות הסוכר עד להכפלת הנפח ולקבלת צבע בהיר. מערבבים פנימה את האגוזים, הביסקוויטים, המים, מיץ הלימון והסודה לשתיה ומערבבים היטב. מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים יחד עם שאר הסוכר עד לקבלת קצף נוקשה. מקפלים את החלבונים אל תערובת החלמונים בעדינות ובזהירות. מעבירים לתבנית עוגה קוטר 26 משומנת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35-40 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים. חותכים את העוגה לרוחב באמצע ומורחים מחצית מכמות קצפת השוקולד שהכנו יום קודם לכן. סוגרים את העוגה ומורחים את שארית השוקולד מעל העוגה ועל הדפנות. מקשטים בסירופ שוקולד כראות עיניכם ומגישים קר.
מגיש: dylam
מקור: מבוסס באופן חופשי על מתכון של פסקל פרץ רובין
שתף את המתכון