הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם אגוזי מלך מרוסקים
100 גרם אגוזי פקאן מרוסקים
150 גרם ביסקוויטים מרוסקים
6 ביצים מופרדות
1 כף מים
מיץ מלימון אחד
1 כפית סודה לשתיה (אבקה)
1 כוס סוכר
100 גרם שוקולד מריר
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית נס קפה
1 כף ליקר שוקולד
1 כף סוכר
סירופ שוקולד
אופן ההכנה
בסיר קטן שמים את השוקולד המריר יחד עם השמנת המתוקה וממיסים לאט את השוקולד תוך כדי בחישה רצופה. מוסיפים את כף הסוכר, ליקר השוקולד והקפה ומחממים תוך כדי בחישה רצופה על סף הרתיחה, אך לא מביאים לידי רתיחה. כאשר מתחיל לבעבע מורידים מן האש, מצננים ומכניסים למקרר ללילה אחד. ביום לאחר מכן מקציפים לקצפת יציבה ומחזירים למקרר עד להשלמת הכנת כל העוגה.
בקערה מקציפים את החלמונים יחד עם מחצית כמות הסוכר עד להכפלת הנפח ולקבלת צבע בהיר. מערבבים פנימה את האגוזים, הביסקוויטים, המים, מיץ הלימון והסודה לשתיה ומערבבים היטב. מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים יחד עם שאר הסוכר עד לקבלת קצף נוקשה. מקפלים את החלבונים אל תערובת החלמונים בעדינות ובזהירות. מעבירים לתבנית עוגה קוטר 26 משומנת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35-40 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים. חותכים את העוגה לרוחב באמצע ומורחים מחצית מכמות קצפת השוקולד שהכנו יום קודם לכן. סוגרים את העוגה ומורחים את שארית השוקולד מעל העוגה ועל הדפנות. מקשטים בסירופ שוקולד כראות עיניכם ומגישים קר.
מגיש:
מקור: מבוסס באופן חופשי על מתכון של פסקל פרץ רובין
שתף את המתכון