הוראות הכנה
מרכיבים
½ כוס שמנת לקצפת
150 גרם חמאה
400 גרם שוקולד מריר
100 גרם שקדים טחונים
6 ביצים
2/3 כוס סוכר
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני.
משמנים תבנית עגולה (26).
ממיסים את החמאה ביחד עם השמנת, עד שהתערובת רותחת.
מסירים מהלהבה, מוסיפים את השוקולד ובוחשים עד שימס כולו.
מוסיפים את השקדים ומערבבים.
מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר.
מקציפים את החלמונים עם כמות הסוכר הנותרת, עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית.
מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת החלמונים ומערבבים היטב.
מקפלים את הקצף עם תערובת השוקולד, יוצקים לתבנית ואופים כ-35 דקות בחום בינוני.
לכשהעוגה מוכנה, יש להשאיר אותה להתקרר בתנור.
ניתן לקשט עם אבקת סוכר מעל, או כיד הדמיון.
מגיש:
מקור: גורמה
שתף את המתכון