הוראות הכנה
מרכיבים
לתבנית מלבנית (25x30):
לשכבה א':
300 גרם סוכר
300 גרם חמאה
8 חלמונים
300 גרם קמח תופח
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
בין השכבות:
1 כוס ריבה איכותית
לשכבה ב':
8 חלבונים
200 גרם סוכר
300 גרם אגוזים טחונים היטב
אופן ההכנה
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מכינים שכבה א: במיקסר מקציפים סוכר עם חמאה עד לקבלת מירקם קרמי, ובהדרגה מוסיפים
את החלמונים. כאשר העיסה מוקצפת היטב מוסיפים קמח וקליפת לימון.
+ לתבנית משומנת (או מרופדת בנייר אפייה) יוצקים את העיסה, ואופים כחצי שעה.
מוציאים מהתנור, מקררים ומורחים את הריבה.
+ מורידים את חום התנור ל-160 מעלות
+ מכינים שכבה ב': במיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקבלת קצף יציב.
בתנועות עטיפה מוסיפים את האגוזים הטחונים ומחליקים את הקצף מעל הריבה.
+ אופים עוד כ-25 דקות, עד שמזהיב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון