הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים למרנג:
8 חלבונים (240 גרם)
240 גרם סוכר
100 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים
240 גרם אבקת סוכר
חומרים לקרמים:
750 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם שוקולד חלב
150 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה
אופן הכנת המרנג:
1. להקציף חלבונים וסוכר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. להקפיד לא להקציף יותר מדי.
2. להוסיף אבקת סוכר ואגוזי לוז בתנועות עטיפה באופן ידני.
3. לזלף עם שקית זילוף על שלושה ניירות אפייה שעליהם מסומן עיגול ברוטק 26 ס"מ או לשטח עם לקקן.
4. לאפות בתנור שחומם מראש ל 100-120 מעלות צלזיוס כשעתיים - עד שהמרנג מתקשה.
5. להניח למרנג להתקרר. אם מכינים יום מראש יש לשמור בקופסה סגורה או עטוף בשקית.
אופן הכנת הקרמים:
1. להרתיח 250 גרם שמנת מתוקה, כשרותח, להוריד מהאש, להוסיף 150 גרם שוקולד מריר, לערבב עד שמתקבל קרם חלק.
2. לעשות אותו דבר גם עם שוקולד חלב ושוקולד לבן.
3. כשמתקרר להכניס למקרר לפחות ללילה שלם (אפשר לשמור מס' ימים במקרר)
הרכבה:
להקציף עד שמתקבל מוס משלושת הקרמים.
להקפיד לא להקציף יותר על המידה.
להניח שכבת מרנג, עליה לזלף קרם שוקולד מריר, עליו להניח עוד שכבת מרנג, לזלף קרם שוקולד חלב, להניח עוד שכבת מרנג ועליו שוקולד לבן.
לקשט למעלה עם פירורי שוקולד ופירורי אגוזים.
אפשר לשמור בהקפאה מס' ימים. להפשיר שלוש שעות לפני האכילה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון