הוראות הכנה
מרכיבים
80 גרם מרגרינה או חמאה רכה
15 גרם שמרים טריים
½ כוס סוכר
¼ כוס מים פושרים
4 כוסות קמח
¾ כוס חלב פושר
3 ביצים טרופות
250 גרם תערובת פירות יבשים וחתוכים לחתיכות זעירות
2 כפיות קליפת לימון מגורדת
2 כפות מרגרינה או חמאה מומסת למריחה על העוגה
אופן ההכנה
להמיס את השמרים במים ולהשהות כ 15 דקות עד שיעלו בועות
לשים את הקמח עם הסוכר והמלח בקערה, ליצור גומה במרכז ולצקת לתוכה את תמיסת השמרים והחלב.
ללוש עד שיתקבל בצק גמיש וחלק.
להעביר את הבצק לקערה משומנת ולכסות במגבת לחה.
להשהות עד שיתפח כפליים מנפחו המקורי.
ללוש שוב את הבצק ולהוסיף לו את המרגרינה או החמאה, הפירות הקצוצים , הביצים וקליפת הלימון.
ללוש היטב ולהשהות את הבצק שיתפח שנית.
להעביר את הבצק לתבנית משומנת ולמשוח מעט במרגרינה המומסת.
להשהות כ 20 דקות שיתפח.
לאפות בתנור שחומם בחום גבוה כ 30 דקות, להנמיך את חום התנור ולאפות כ 30 דקות נוספות.
מגיש:
מקור: אמא
שתף את המתכון