חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שמרים עם פירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכונים עבור ט"ו בשבט יתקבלו בברכה!
עוגת שמרים עם פירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכונים עבור ט"ו בשבט יתקבלו בברכה!
הוראות הכנה
מרכיבים
80 גרם מרגרינה או חמאה רכה
15 גרם שמרים טריים
½ כוס סוכר
¼ כוס מים פושרים
4 כוסות קמח
¾ כוס חלב פושר
3 ביצים טרופות
250 גרם תערובת פירות יבשים וחתוכים לחתיכות זעירות
2 כפיות קליפת לימון מגורדת
2 כפות מרגרינה או חמאה מומסת למריחה על העוגה
אופן ההכנה
להמיס את השמרים במים ולהשהות כ 15 דקות עד שיעלו בועות
לשים את הקמח עם הסוכר והמלח בקערה, ליצור גומה במרכז ולצקת לתוכה את תמיסת השמרים והחלב.
ללוש עד שיתקבל בצק גמיש וחלק.
להעביר את הבצק לקערה משומנת ולכסות במגבת לחה.
להשהות עד שיתפח כפליים מנפחו המקורי.
ללוש שוב את הבצק ולהוסיף לו את המרגרינה או החמאה, הפירות הקצוצים , הביצים וקליפת הלימון.
ללוש היטב ולהשהות את הבצק שיתפח שנית.
להעביר את הבצק לתבנית משומנת ולמשוח מעט במרגרינה המומסת.
להשהות כ 20 דקות שיתפח.
לאפות בתנור שחומם בחום גבוה כ 30 דקות, להנמיך את חום התנור ולאפות כ 30 דקות נוספות.
מגיש: lee75
מקור: אמא
שתף את המתכון