הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק: 2 כוסות קמח,
180 גר' חמאה חתוכה לקוביות,
1 ביצה,
1/4 כפית מלח,
כף גדושה אבקת סוכר
2 כפות שקדים מולבנים טחונים דק.
לקרם וניל: 4 חלמונים,
3/4 כוס סוכר,
2 כפיות תמצית וניל,
2 כפות גדושות קמח,
2 כוסות חלב,
1 קופסה שמנת מתוקה.
לקישוט: סלסלת תותים יפים,
1/4 כוס ליקר תפוזים,
3 כפות סוכר.
אופן ההכנה
לערבב את כל מרכיבי הבצק ולעבד לבצק חצי פרופי(לא מגובש לגמרי), לקרר חצי שעה במקרר.
לשטח בתבנית משומנת (מס' 26) ולאפות בתנור מחומם ב-180 מעלות כ-15 דקות.
הכנת הקרם: להקציף בסיר את החלמונים עם הסוכר לתערובת תפוחה, להוסיף הקמח, החלב, תמצית הוניל ולבשל על אש נמוכה ביותר כ-10 דקות
להמשיך לטרוף כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה, להסיר מהאש ולצנן.
להקציף שמנת מתוקה ולהוסיף לתערובת.
לשפוף התערובת על הבצק האפוי.
קישוט: לנקות את התותים. לערבב את הליקר עם הסוכר ולהשרות בליקר את התותים במשך חצי שעה
לסדר אותם בצורה יפה על הקרם.
מגיש:
מקור: חברה
שתף את המתכון