הוראות הכנה
מרכיבים
3 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
קליפת לימון מגוררת
תמצית וניל
1/4 כוס שמן
1/2 1 כוסות קמח מנופה
כפית מחוקה אבקת אפייה
1/2 כוס מיץ תפוזים
למילוי וציפוי:
1 שמנת מתוקה
סלסלת תותים יפים וטריים שטופים ופרוסים
מיץ תפוזים
כוס חלב
2 כפות סוכר
מעט אניסטנט וניל-לא חובה!!
ג'לי בטעם תות שדה
אופן ההכנה
שכבה ראשונה אפוייה:
לערבב בקערה: 3 חלמונים, רבע כוס סוכר, קליפת לימון, תמצית וניל, 1/4 כוס שמן, 1/2 כוס מיץ תפוזים.
להוסיף בהדרגה את הקמח וא.אפייה.
בקערה נפרדת להקציף את החלבונים וחצי כוס סוכר עד לקבלת קצף אוורירי.
מערבבים את שתי הבלילות בתנועות קיפול ואופים בתבנית משומנת מס' 26
בחום בינוני כ-30-40 דקות עד להזהבה. בדיקת הקיסם........
מלית:
מקציפים שמנת מתוקה+כוס חלב+2 כפות סוכר ומעט אינסטנט פודינג וניל.
מצננים את העוגה,
חוצים לשניים
משאירים את החלק התחתון בתוך התבנית.
מרטיבים במיץ תפוזים את החלק החצוי. מורחים במחצית מתערובת המילוי.
מסדרים בתנועה מעגלית את התותים הפרוסים ומכסים בחלר העליון של העוגה.
מרטיבים מעט גם את החלק העליון, מורחים את הקצפת, מסדרים את התותים
בצורה עגולה ומעגלית.
מכינים את הג'לי לפי ההוראות.
מקררים מעט.
שופכים על העוגה שמכוסה בקצפת ותותים.
מפזרים בצורה שווה
מצננים במקרר.
ניתן ורצוי להכין יום קודם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון