הוראות הכנה
מרכיבים
3 תפוחי עץ חמוצים (גרני סמיט)
¼1 כוס סוכר לבן
מעט סוכר חום (לפיזור על העוגה בסוף)
2/3 כוס שמן
½1 כוס קמח תופח (או ½1 כוס קמח רגיל + שקית אבקת אפיה)
3 ביצים גדולות (מס' 1)
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
50 גרם אגוז המלך (שבורים גס)
50 גרם צימוקים
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-180 מ"צ.
לקלוף את התפוחים ולפרוס לפרוסות דקות (אפשר במעבד מזון).בכלי נפרד, לערבב ¼ כוס סוכר עם קינמון, וניל והתפוחים הפרוסים. לערבב ולהניח להפריש נוזלים, בינתיים להכין את עיסת הבצק : 1 כוס סוכר, קמח, ביצים, שמן, לערבב עד קבלת עיסה אחידה. לערבב כף קמח עם הצימוקים ושברי האגוזים.
לסננן את הנוזלים מן התפוחים ולסדר אותם על תחתית תבנית קפיצית (קוטר 24 ס"מ) משומנת, כך שיכסו את כל התחתית (אפשר לסדר המעגלים מהשוליים כלפי המרכז).
לפזר עליהם את הצימוקים, ולצקת את עיסת הבצק.
על העיסה לפזר אגוזים (אפשר ללחוץ עליהם שישקעו מעט) ומעליהם לפזר שכבת סוכר חום.
לאפות 40 דקות ב-180 מ"צ.
מגיש:
מקור: דלית- תיקונים שלי
שתף את המתכון