הוראות הכנה
מרכיבים
בצק:
3 חלמונים
1 כוס סוכר
1 מחמאה
1 קמח אסם תופח (375 גר') או 3 כוסות קמח+1 אבקת אפיה
למילוי התפוחים:
1 קג' תפוחים חמוצים
סוכר לפי הטעם
2 סוכר וניל
2 כפות מיץ לימון
צימוקים למי שאוהב
קינמון למי שאוהב
1 שמנת מתוקה
אגוזי מלך קצוצים גס לקישוט
אופן ההכנה
1. להכין בצק ולהשהות ללילה במקרר.
2. לקלף את התפוחים ולחתוך לשמיניות.
3. לאדות בסיר סגור,התפוחים מגירים נוזל וזה מרכך את התפוחים מהר יותר.
4. להוסיף סוכר לפי הטעם ואת יתרת המרכיבים.
5. לאדות עד שהתפוחים רכים לדאוג שלא ישארו הרבה נוזלים (לשפוך החוצה)ולצנן.
6. לרפד תבנית אפיה בשני שליש מהבצק ולאפות 10 דק'.את השליש הנותר להכניס לפריזר.
7. להניח את מילית התפוחים על הבצק האפוי.
8. לגרד את שליש הבצק הנותר בפומפיה גסה על התפוחים.
9. לאפות בחום בינוני 45 דק'-בחלק התחתון של התנור-לבצק יש נטיה להשחים מהר.
10. לצנן בתם האפיה
11.להקציף שמנת מתוקה +1 כף סוכר למרוח מעל העוגה.
12. לפזר אגוזי מלך קצוצים גס לקישוט.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון