הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים:
260 גרם קמח
8 גרם אבקת אפיה (=1 כפית שטוחה)
1 כפית קינמון שטוחה
1 כפית ציפורן שטוחה
1 כפית אגוז מוסקט שטוחה
קורט מלח (אנחנו לא הוספנו)
200 גרם מחמאה/מרגרינה
250 גרם סוכר (1250 גרם סוכר חום, 1250 גרם סוכר לבן -> כדי לקבל גוון כהה)
4 ביצים
50 סמ"ק ברנדי
1 כפית תמצית וניל
3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
50 גרם אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
להקציף את המרגרינה עם הסוכר. להוסיף בהדרגה את הביצים (כל 2-3 דקות להוסיף ביצה!).
(צריך לצאת קרם חלק ואחיד. שלא ייצא מיימי מידיי בגלל שהוספנו מהר את הביצים!).
בהמשך, לערבב את החומרים היבשים יחדיו ולהוסיפם לסירוגין (מוסיפים למרגרינה 50% מהחומרים היבשים, מערבבים, 50% מהחלבונים בתנועות קיפול, ושוב 50% מהיבשים, ו- 50% מהחלבונים) עם התפוחים והתמציות. (לערבב רק עד שהקמח נעלם - לא יותר!).
לשטח לתוך תבנית (סבתא, עם החור באמצע) ולאפות כ 40 דקות בחום של 180 מעלות.
ניתן לבחור באפשרות השניה:
הקצפת המרגרינה עם חצי מכמות הסוכר, הוספת החלמונים. בנפרד הקצפת החלבונים ושילוב ביניהם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון