חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת תפוחים עם תבלינים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

(תבנית בקוטר 26)
עוגת תפוחים עם תבלינים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

(תבנית בקוטר 26)
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים:
260 גרם קמח
8 גרם אבקת אפיה (=1 כפית שטוחה)
1 כפית קינמון שטוחה
1 כפית ציפורן שטוחה
1 כפית אגוז מוסקט שטוחה
קורט מלח (אנחנו לא הוספנו)
200 גרם מחמאה/מרגרינה
250 גרם סוכר (1250 גרם סוכר חום, 1250 גרם סוכר לבן -> כדי לקבל גוון כהה)
4 ביצים
50 סמ"ק ברנדי
1 כפית תמצית וניל
3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
50 גרם אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
להקציף את המרגרינה עם הסוכר. להוסיף בהדרגה את הביצים (כל 2-3 דקות להוסיף ביצה!).
(צריך לצאת קרם חלק ואחיד. שלא ייצא מיימי מידיי בגלל שהוספנו מהר את הביצים!).
בהמשך, לערבב את החומרים היבשים יחדיו ולהוסיפם לסירוגין (מוסיפים למרגרינה 50% מהחומרים היבשים, מערבבים, 50% מהחלבונים בתנועות קיפול, ושוב 50% מהיבשים, ו- 50% מהחלבונים) עם התפוחים והתמציות. (לערבב רק עד שהקמח נעלם - לא יותר!).
לשטח לתוך תבנית (סבתא, עם החור באמצע) ולאפות כ 40 דקות בחום של 180 מעלות.
ניתן לבחור באפשרות השניה:
הקצפת המרגרינה עם חצי מכמות הסוכר, הוספת החלמונים. בנפרד הקצפת החלבונים ושילוב ביניהם.
מגיש: אורנה
מקור:
שתף את המתכון