הוראות הכנה
מרכיבים
שמן זית לשמון התבנית
4 ירכי עוף (או 8 שוקי עוף) עם העור
תרסיס שימון (PAM )
3 כוסות "רוויון" (או חלב קוקוס- לשומרי כשרות)
4 כוסות "קורנפלקס"
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית אבקת בצל
1 כפית פפריקה מתוקה, או חריפה
4 כפות זרעוני סומסום
אופן ההכנה
1. מנקים את העוף, מייבשים אותו, יוצקים עליו את חלב הקוקוס (או הרוויון) ומניחים במקרר לשעתיים או לכל הלילה.
2. מחממים את תנור האפייה ל-200°c ומשמנים תבנית אפייה גדולה בשמן זית.
3. מרסקים את ה"קורנפלקס", ריסוק גס (חצי כמות בכל פעם) במעבד מזון עם הפפריקה ואבקת הבצל.
4. מוסיפים לתערובת ה"קורנפלקס" את זרעי הסומסום, המלח והפלפל.
5. מוציאים את ירכי העוף, רק אחת בכל פעם, מחלב הקוקוס, מנערים עודפי נוזל וטובלים בתערובת ה"קורנפלקס".
6. מניחים בתבנית, מרססים על כל נתח מעט תרסיס שימון. אופים בתנור החם במשך ½ שעה , פותחים את התנור, הופכים את חלקי העוף וממשיכים לאפות ½ שעה נוספת.
7. מגישים עם רבעי לימון ו/או עם רוטב צ'ילי חריף-מתוק.
מגיש:
מקור: ניר צוק ידיעות אחרונות
שתף את המתכון