הוראות הכנה
מרכיבים
5 כרעיים מחולקים לשוקיים וירכיים עם העור
4 בטטות קלופות
250 גרם משמשים יבשים
10 בצלצלי שאלוט קלופים
100 גרם צימוקים בהירים
למשרה:
1/3 כוס דבש
½ כוס רוטב סויה בסגנון סיני אסם
¼ כוס חומץ בלסמי
1 כף סוכר חום
רבע כוס שמן זית
6 שיני שום כתושות
מיץ מלימון בינוני
1 כוס יין לבן יבש
מלח, פלפל שחור
1 פלפל חריף קצוץ דק
1 כפית קינמון
3 כפות עלי טימין
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המשרה, מכניסים את העוף לתוך המשרה, טובלים היטב ומניחים בצד לשעתיים.
בנתיים- חותכים בטטות לגודל הרצוי (אני אישית מעדיפה קוביות), את בצלי ואת בצלצלי השאלוט לחצי.
2. מחממים תנור לחום גבוה של 200°c. מסדרים בתבנית בטטות, משמשים, בצלי שאלוט וצימוקים ומניחים מעל את נתחי העוף. יוצקים את המשרה שנותר בקערה. מכסים בנייר אלומיניום.
3. אופים שעה וחצי, מסירים את נייר האלומיניום ואופים עד להשחמה.
בתאבון 🙂
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון