חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף אפוי על בטטות בשום,דבש וסויה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף אפוי על בטטות בשום,דבש וסויה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
5 כרעיים מחולקים לשוקיים וירכיים עם העור
4 בטטות קלופות
250 גרם משמשים יבשים
10 בצלצלי שאלוט קלופים
100 גרם צימוקים בהירים
למשרה:
1/3 כוס דבש
½ כוס רוטב סויה בסגנון סיני אסם
¼ כוס חומץ בלסמי
1 כף סוכר חום
רבע כוס שמן זית
6 שיני שום כתושות
מיץ מלימון בינוני
1 כוס יין לבן יבש
מלח, פלפל שחור
1 פלפל חריף קצוץ דק
1 כפית קינמון
3 כפות עלי טימין
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המשרה, מכניסים את העוף לתוך המשרה, טובלים היטב ומניחים בצד לשעתיים.
בנתיים- חותכים בטטות לגודל הרצוי (אני אישית מעדיפה קוביות), את בצלי ואת בצלצלי השאלוט לחצי.
2. מחממים תנור לחום גבוה של 200°c. מסדרים בתבנית בטטות, משמשים, בצלי שאלוט וצימוקים ומניחים מעל את נתחי העוף. יוצקים את המשרה שנותר בקערה. מכסים בנייר אלומיניום.
3. אופים שעה וחצי, מסירים את נייר האלומיניום ואופים עד להשחמה.
בתאבון 🙂
מגיש: ליאןן
מקור:
שתף את המתכון