הוראות הכנה
מרכיבים
בצל קצוץ דק 300 גרם
שיני שום 6
מים 5 כוסות
עוף בינוני חתוך
אגוזי מלך 300 גרם
כוסברה 100 גרם
חומץ לפי טעם
מלח
פלפלון חריף , חתיכה
קורט ציפורן , קורט קינמון , קורט זעפרן.
אופן ההכנה
מאדים את הבצל עם 4 שיני שום בסיר קטן, בתוספת כוס מים , עד שהנוזלים יתאדו
מצננים , טוחנים את התערובת המאודה ושמים בסיר בינוני, מוספים נתחי עוף
ומטגנים מעל להבה נמוכה עד שהעוף יזהיב
טוחנים פעמיים אגוזים עם שני שיני שום וכוסברה , שמים בקערה ומועכים . מוספים
ארבע כוסות מים קרים ומערבבים היטב לאחר הערבוב מוספים לסיר ומביאים
לרתיחה . מוספים חומץ, מלח ף פלפל, חריף , ציפורן , קינמון ומרתיחים
מבשלים כחמש דקות מסירים מהאש מעברים את נתחי העוף לכלי הגשה
ויוצקים עליהם את התערובת שבסיר . מערבבים בקערה קטנה את השומן
שהצטבר בסיר עם זעפרן ויוצקים על העוף מצננים ומגישים , בתוספת רומי.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון