הוראות הכנה
מרכיבים
8 כרעיים שלמות או מופרדות
250 מ"ל יין אדום יבש
מלח גס
פלפל שחור גרוס
כף שמן זית
כף אורגנו יבש, או 2 כפות אורגנו טרי
3 כפות דבש
אופן ההכנה
משרים את העוף ביין, מלח ופלפל למשך 12-48 שעות במקרר.
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות).
מסננים את הנוזלים מהעוף ומסדרים אותו על יריעת אלומיניום גדולה בתוך תבנית (גדולה מספיק שיהיה אפשר גם לכסות את העוף איתה).
מושחים את העוף בשמן הזית בעזרת האצבעות, מפזרים את האורגנו ומתבלים במלח ופלפל.
מכסים את העוף עם האלומיניום ואופים בתנור כחצי שעה.
מוציאים את העוף. ממתינים מספר דקות ומורחים מעליו את הדבש.
מכניסים בחזרה לתנור באופן גלוי מתחת לגריל, עד שהעוף הופך לפריך ומבריק.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש:
מקור: גורמה
שתף את המתכון