הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף שלם בינוני מפורק, או 4 כרעיים מופרדות
1/3 כוס שמן זית
מיץ מלימון
גבעולי אורגנו טרי (אבל אפשר להשתמש גם באורגנו יבש)
4 שיני שום כתושות
1 כף סוכר חום דמררה
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כוס יין לבן יבש
אופן ההכנה
חותכים את העוף לשמונה חלקים.
בקערה קטנה מערבבים את השמן, מיץ הלימון, האורגנו, השום, סוכר, מלח ופלפל.
מורחים את העוף בתערובת.
מניחים בתבנית אפייה כשהעור כלפי מטה, ומוסיפים חצי כוס יין לבן.
אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200)
הופכים את העוף, מורחים ברוטב שבתבנית, מוסיפים את היין שנותר
ואופים כחצי שעה עד 45 דקות נוספות.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון