הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות בגודל של כ 5/1 ס"מ (גודל אצבע)
4 כפות אבקת קארי
6 כפות קמח לבן
שמן לטיגון
קורט מלח
פפריקה
1 בצל יבש בינוני חתוך לקוביות
1 קופסא גדולה שימורי אפרסקים . חתוכים לרצועות דקות + הסירופ מהקופסא
2 כוסות מים
2 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר
2 כפות מיץ לימון
4 כפות שטוחות אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
מכניסים את הקמח ואבקת הקרי לשקית ניילון גדולה ומערבבים היטב . מכניסים את רצועות העוף לשקית ומערבבים היטב , עד שכל חתיכות העוף מצופות בתערובת.
מטגנים את רצועות העוף בשמן בתוך סיר בינוני , מוציאים את העוף מניחים בכלי פיירקס גדול , מתבלים במלח ופפריקה . מפזרים את רצועות האפרסקים ומערבבים היטב.
בשמן שנשאר מטיגון העוף מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף , מוסיפים את הנוזלים , אבקת המרק , הסוכר ורוטב הסויה . מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-5 דקות.
יוצקים את הרוטב על רצועות העוף והאפרסקים , מערבבים היטב , מצננים ומשהים במקרר למשך 24 שעות.
מחממים במיקרוגל או על הכיריים ומגישים עם אורז .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון