הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף בגודל של 3 ק"ג
1 בצל יבש גדול קצוץ לקוביות
2 שיני שום פרוס דק
2 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כפית קינמון
2 כפות מי זעפרן (4 שערות זעפרן טבולים במים חמים)
1 כפית סוכר
3 כפות שמן תירס לטיגון
½ כוס שזיפים יבשים מגולענים וקצוצים
½ כוס מישמש יבש קצוץ
½ כוס תפוחי עץ טריים חתוכים לקוביות על קליפתם
½ כוס צימוקים
50 ג"ר צנובר קלוי מעט על מחבת
אופן ההכנה
1.מטגנים את הבצל על מחבת עם שלוש כפות שמן עד הזהבה קלה מוסיפים את פרוסות
השום ומטגנים עוד כדקה מוסיפים את התבלינים ומטגנים תוך ערבוב כ 2 דקות.
מצננים לחום החדר
2.ממלאים את העוף או חזה עוף, מכסים את הכלי ברדיד אלומיניום ומעבירים לתנור שחומם
מראש ל 180 מעלות.
3.לאחר שעה מסירים את הכיסוי וממשיכים אפיה כ45 דקות נוספות.
מומלץ להרטיב מידי פעם עם המיצים המצטברים בכלי.
4. מקררים 10 דקות ומגישים על צלחת הגשה בליווי אורז מאודה בסגנון איראני
מגיש:
מקור: ויוי מטעמי נורוז
שתף את המתכון