חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף בנוסח פרסי במילוי פירות יבשים-חמוץ מתוק-مرغ ترش و شیرین
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף חגיגי בסגנון פרסי ממולא פירות יבשים בטעמים של חמוץ מתוק
עוף בנוסח פרסי במילוי פירות יבשים-חמוץ מתוק-مرغ ترش و شیرین
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף חגיגי בסגנון פרסי ממולא פירות יבשים בטעמים של חמוץ מתוק
הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף בגודל של 3 ק"ג
1 בצל יבש גדול קצוץ לקוביות
2 שיני שום פרוס דק
2 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כפית קינמון
2 כפות מי זעפרן (4 שערות זעפרן טבולים במים חמים)
1 כפית סוכר
3 כפות שמן תירס לטיגון
½ כוס שזיפים יבשים מגולענים וקצוצים
½ כוס מישמש יבש קצוץ
½ כוס תפוחי עץ טריים חתוכים לקוביות על קליפתם
½ כוס צימוקים
50 ג"ר צנובר קלוי מעט על מחבת
אופן ההכנה
1.מטגנים את הבצל על מחבת עם שלוש כפות שמן עד הזהבה קלה מוסיפים את פרוסות
השום ומטגנים עוד כדקה מוסיפים את התבלינים ומטגנים תוך ערבוב כ 2 דקות.
מצננים לחום החדר
2.ממלאים את העוף או חזה עוף, מכסים את הכלי ברדיד אלומיניום ומעבירים לתנור שחומם
מראש ל 180 מעלות.
3.לאחר שעה מסירים את הכיסוי וממשיכים אפיה כ45 דקות נוספות.
מומלץ להרטיב מידי פעם עם המיצים המצטברים בכלי.
4. מקררים 10 דקות ומגישים על צלחת הגשה בליווי אורז מאודה בסגנון איראני
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: ויוי מטעמי נורוז
שתף את המתכון