הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף בינוני , צלוי
1 כוס אגוזי מלך , טחונים
8 שיני שום, מעוכות
פפריקה חריפה
מלח לפי טעם
2 כוסות מים רתוחים .
אופן ההכנה
שמים את העוף בתבנית וצולים בתנור חם במשך חצי שעה , עד שישחים ויתרכך .
הופכים את העוף במחצית זמן הצליה שמים את האגוזים ואת השום בקערה בינונית.
מוסיפים פפריקה ומלח ומועכים את האגוזים ביד עד שיוצא מהם השמן .
מסננים את השמן לקערית קטנה ושומרים .
מוסיפים לתערובת האגוזים את המים ומערבבים לעיסה אחידה .
חותכים את העוף לנתחים ומסדרים בכלי גשה עמוק .
יוצקים על נתיחי העוף את עיסת האגוזים ומטפטפים את שמן האגוזים .
משהים כשעה במקום קריר ומגישים קר, בתוספת ר''ומי.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון