הוראות הכנה
מרכיבים
כרעיים,שוקיים,כנפיים או ירכיים (כל מה שחפצים בו). כמות כמספר הסועדים
2 בצל יבש חתוך לקוביות קטנות
¼ כוס שמן זית
½1 כפיות פפריקה מתוקה
½1 כפיות פפריקה חריפה מעושנת
חופן שבבי שום
½ צרור פטרוזיליה או 2 קוביות פטרוזיליה קפואה
פלפל גרוס ומלח (לפי הטעם)
שקית תפוח אדמה קטנים
אופן ההכנה
לשטוף את העוף ותפוחי האדמה, ולייבש.
לשים בסיר רחב את העוף ולטגן מכל הכיוונים.
להוציא את העוף ולשים את הבצל הקצוץ כשמשחים להוסיף שוב את העוף עד שנעשה מעט שחום.
בינתיים לשים בתבנית אפייה עם ניר אפיה את התפוחי האדמה עם מעט שמן ומעט תבלינים לאפות בתנור 180°c למשך כ-30 דקות. להוסיף את העוף מהסיר ולהוסיף את שאר התבלינים. ולהמשיך בתנור לעוד כחצי שעה או עד שתפוחי האדמה מתרככים
ב10 דקות האחרונות לשים את הפטרוזיליה.
אם יש צורך אז להוסיף מים רותחים לתבנית.
ולאכול בתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון