הוראות הכנה
מרכיבים
6 כרעיים
¾ קופסת שימורים של טבעות זיתים, מסוננים מנוזלים
1 בצל פרוס דק
2 שיני שום חתוכות גס
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
100 גרם רסק עגבניות
3 כפות גדושות של ממרח עגבניות מיובשות
1צ'ילי קטן קצוץ דק
½1 כוסות מים
שליש כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית אבקת קארי תאילנדי
½ כפית אורגנו יבש
אופן ההכנה
מערבבים רבע כוס שמן זית עם חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור גרוס, הפפריקה המתוקה, הקארי התאילנדי והאורגנו היבש. מערבבים היטב ומורחים את התערובת על עור העוף. מכניסים את העוף לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כשעה.
מחממים את יתרת השמן בסיר רחב. מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות. מוסיפים את השום והצ'ילי ומערבבים יחד כדקה. מוסיפים את העגבניות והרסק ושוב מערבבים יחד כדקה. מוסיפים את ממרח העגבניות המיובשות, הזיתים והמים ומערבבים הכל יחד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים מעט מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה לבישול של כעשר דקות.
מוסיפים את העופות שיצאו מהתנור לרוטב בסיר ומבשלים ביחד, עם מכסה סגור, כעשר דקות עד רבע שעה.
מגישים חם לצד אורז לבן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון