הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות מרגרינה
2 כפות שמן
1/4 כוס בצל קצוץ
1 שום כתושה
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 1 כוסות עגבניות קצוצות ורכות (אפשר לשים גם קופסאת שימורים)
1/4 1 כוסות מרק עוף
6 נתחי חזה עוף, או כרעיים (אני מעדיפה את הכרעיים המופרדות)
1/3 כוס קמח
1/3 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כף יין לבן יבש
מלח, פלפל
350 גרם אטריות ביצים רחבות מבושלות אל-דנטה
אופן ההכנה
לטגן את הבצל במחבת גדולה עד לשקיפות במרגרינה ובשמן.
להוסיף את השום, הפפריקה, העגבניות ומרק העוף, ולבשל כ-10 דקות.
מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את העוף. מבשלים כ-30 דקות או יותר, עד שהעוף רך.
מוציאים את העוף מתוך הסיר לצלחת ומניחים בצד.
מערבבים בקערית את הקמח עם השמנת ויוצקים לתוך המחבת. מבשלים כ-10 דקות, עד שהתערובת מסמיכה.
להוסיף את השמנת, היין והתבלינים, לערבב, אך לא להביא לידי רתיחה.
לכבות את האש.
את האטריות המוכנות להניח בתבנית האפייה, מעליהן לסדר את העוף, ואת הרוטב מהמחבת לצקת על הכל.
לאפות בתנור כ-40 דקות בחום בינוני.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון