הוראות הכנה
מרכיבים
1-עוף שלם,טרי ושטוף
8-תפוחי אדמה
¼-כוס שמן קנולה/סויה
1-כפית מלח
1-כפית כמון
½-כפית כורכום
1-כפית פפריקה מתוקה
½-כפית פפריקה חריפה
¼-כפית פלפל שחור טחון
½-כוס מים
למילוי:..
250- גרם כבדי עוף קצוצים
250- גרם פטריות שמפניון קצוצות
1-בצל קצוץ
צרור-קטן פטרוזיליה טריה וקצוצה
6-כפות שמן
פלפל שחור גרוס ומלח לפי טעם
אופן ההכנה
לצקת למחבת 6 כפות שמן ולהוסיף בצל קצוץ.לטגן עד לשקיפות.להוסיף פטריות ולטגן עוד 10 דקות נוספות, לערבב היטב להוסיף כבד עוף ותבלינים. להמשיך לטגן עוד 10 דקות להוסיף פטרוזיליה קצוצה ולהסיר מהאש.
למלא במילוי את העוף ולתפור את הפתח.
לקלף ולפרוס תפוחי אדמה לעובי של 1 ס"מ.
בקערה קטנה לערבב את כל התבלינים והשמן וחצי מהתערובת לצקת על תפוחי אדמה פרוסים.
לערבב היטב ולהעביר בכלי חסין חום.
את תערובת תבלינים הנותר לפזר על העוף ולהספיג היטב.
להניח את העוף מעל תפוחי האדמה כשחזה למעלה ולהכניס לתנור מחומם ל-250 מעלות.
כעבור 30 דקות להפוך את העוף,להנמיך טמפרטורה ל-180- מעלות ולהחזיר לתנור ל-30 דקות נוספות. להוסיף ½ כוס מים לתפוחי האדמה ולכסות את הכל בנייר כסף.
להחזיר לתנור לעוד 30 דקות.להגיש חם בתוספת סלט ירקות חי ולחם כפרי.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: ביתי
שתף את המתכון