הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף שלם
200 ג"ר בשר בקר טחון
1 בצל שלם מקולף
1 בצל קצוץ
כפית קינמון
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
2 כפיות פלפל שחור גרוס עבה
1 כפית קארי
קמצוץ ציפורן
1/2 1 כוסות אורז
100 ג"ר צנובר
50 ג"ר שקדים
50 ג"ר קאשיו
אופן ההכנה
1.שמים עוף (שלם או חלקים) בסיר עם מים - מרתיחים, שופכים ומסננים
ומכניסים שוב עם מים נקיים + בצל + מעט מלח + קינמון - מביאים לרתיחה
ומבשלים.
2.כשהעוף מוכן - מסננים (לא לזרוק את הנוזלים) מפרקים את בשר העוף , חותכים
לרצועות ומניחים בצד. עם מעט מהנוזלים - שיישאר מעט חם.
3.בסיר נפרד מטגנים את השמן זית + בצל קצוץ דק + מעט בשר טחון+ פלפל
שחור, מעט קארי , וקמצוץ הציפורן ומאדים היטב עד שהבצל שקוף זהוב והבשר
מאבד את הצבע האדום
4.מוסיפים אורז + מים של המרק שבו התבשל העוף (חישוב של 1 כוס אורז +
אחד וחצי כוס נוזל) מערבבים היטב , מביאים לרתיחה, בודקים תיבול ואם חסר
מוסיפים מעט מלח. לבשל בסיר סגור כשהמכסה עטוף במגבת.
5.בינתיים קולים במחבת קטן מעט שמן זית+ צנובר+שקדים+קאשיו ומטגנים
מעט.
כשהאורז מוכן מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים מעל את רצועות העוף ומקשטים עם תערובת הצנובר/קאשיו שקדים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון