הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן זית
1.5 ק"ג עוף
1 בצל גדול פרוס
1 כף שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
3 שיני שום מרוסקות/קצוצות דק
1 כפית פפריקה
1 כוס ציר/מרק עוף
2-3 חוטי זעפרן מושרים בכף מים רותחים
4-5 בצלים ירוקים קצוצים
15-20 זיתים ירוקים ושחורים
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל טחון לפי הטעם
אופן ההכנה
1. לטגן עוף במחבת עד השחמה.
2. להוסיף למחבת בצלים, ג'ינג'ר, שום, פפריקה ותבלינים ולהמשיך לטגן על אש בינונית כשהעוף מכוסה בתערובת.
3. להוסיף ציר/מרק עוף וזעפרן במים ולהביא לרתיחה. לכסות ולבשל על אש קטנה 45 דקות.
4. להוסיף את הבצלים הירוקים ולבשל עוד 15 דקות עד שהעוף מבושל והרוטב מתאדה לחצי מהכמות המקורית. להוסיף את הזיתים.
5. לערבב את מיץ הלימון לתוך הסיר ולבשל עוד 5 דקות.
להגיש על מצע אורז ולכסות את העוף ברוטב בו בושל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון